Διακονία Χριστιανών Φίλων "Αποκατάσταση"

 

Χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του Θεού

"Λόγος του Θεού και Θεμέλιο της Εκκλησίας είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός!" 

Κηρύττουμε το Αιώνιο Ευαγγέλιο - Δεχόμαστε το ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο!

 

Η Διακονία Χριστιανών Φίλων "Αποκατάσταση" είναι Χριστιανική Ιεραποστολή Ευαγγελισμού. Ανήκουμε στην Συντηρητική Κουακερική Παράδοση αλλά δεχόμαστε και το ευλογημένο δόγμα της Παγκόσμιας Αποκατάστασης και επιδιώκουμε να δια-δώσουμε το Αιώνιο Ευαγγέλιο του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή οργανωμένη Εκκλησία / Συνάντηση Χριστιανών Φίλων ΔΕΝ υπάρχει στην Ελλάδα αν όμως νιώθετε οδηγία από τον Θεό βοηθήστε μας να κάνουμε Εκκλησίες που πραγματικά τιμούν το Όνομα του Ιησού Χριστού, του Θεού της Αγάπης!

Βάση της πίστης και της πρακτικής μας είναι η άμεση καθοδήγηση του Ιησού Χριστού μέσω της οδηγίας και της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος. Η πίστη μας έχει τις ρίζες της όχι τόσο σε εξωτερικά Σύμβολα Πίστης, αλλά μάλλον στην εσωτερική οδηγία και σε λατρεία αναμονής. Η Εκκλησία είναι λαός του Θεού χωρισμένος από τον κόσμο, με τον Χριστό τον ίδιο ως αρχηγό, και όπου ο Χριστός εκεί είναι η εκκλησία του Θεού. Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι σήμερα βρίσκονται σε σύγχυση που οφείλεται στις διάφορες ομολογίες εντός του χριστιανικού κόσμου. Ποια από όλες, αν υπάρχει, είναι η αληθινή εκκλησία του Χριστού; Η αληθινή εκκλησία βρίσκεται μεταξύ αυτών που λατρεύουν μέσα στο Πνεύμα και στην Αλήθεια, που περιμένουν το Άγιο Πνεύμα και τρώνε και πίνουν το σώμα και το αίμα του Χριστού, πνευματικά, σε κάθε συνάντηση για Λατρεία. Η αληθινή Εκκλησία είναι βαφτισμένη στο Άγιο Πνεύμα και έχει τους καρπούς του Ιδίου. Όλες οι άλλες λεγόμενες εκκλησίες δημιουργήθηκαν στο σκοτάδι της νύχτας της Αποστασίας και αντιπροσωπεύουν τον Αντίχριστο. Παρά ταύτα σε όλες τις εκκλησίες και θρησκείες των ανθρώπων μπορεί κανείς να βρει ανθρώπους του Θεού, γιατί το Φως φωτίζει όλους και όλοι έχουν ένα μέτρο απ' αυτό για καθοδήγηση, έτσι ώστε εάν κάποιος υπακούει το μέτρο του Φωτός που έχει, τότε είναι του Θεού και, συνεπώς, είναι μέλος του οικουμενικού σώματος του Χριστού. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει την σωτηρία άλλου, ο Κριτής της σωτηρίας μας είναι ο Ιησούς Χριστός και μόνο. Η Εκκλησία δείχνει το δρόμο προς τον Πατέρα, ο δρόμος είναι ο Σωτήρας Χριστός, και καλεί όλους να ενωθούν σε Αυτόν, αλλά η Εκκλησία δεν καταδικάζει αυτούς που εξωτερικά δεν φαίνεται να έχουν ενωθεί με τον Χριστό αλλά προσευχόμαστε για την σωτηρία όλων.

Όλη η αλήθεια σχετικά με τα δόγματα της Εκκλησίας είναι γραμμένα στην Αγία Γραφή η οποία είναι εμπνευσμένη από το Θεό, έτσι πιστή και χρήσιμη σε όλα τα πράγματα, αλλά μόνο ο Χριστός είναι ο Λόγος που αποκαλύπτει την αλήθεια της Αγίας Γραφής στο λαό Του και σε όλους όσους Τον αναζητούν. Ποιο είναι το Αιώνιο Ευαγγέλιο; Ότι ο Χριστός έχει έρθει ένα φως για να διδάξει ο ίδιος το λαό Του και ότι εμείς, οι άνθρωποι Του, ζούμε υπό την ηγεσία Του με χαρά, υπακοή και αγάπη. Δεν καθαριζόμαστε με τα έργα μας, αλλά το αίμα του Ιησού Χριστού που είχε χύσει μια και καλή για μας πάνω στο σταυρό στο Γολγοθά, αυτό μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνουμε ότι δεν έχουμε σχέση με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Δυτική Καθολική Εκκλησία ή το κίνημα του Προτεσταντισμού. Είμαστε ένας εντελώς ανεξάρτητος Χριστιανικός κλάδος. Δεν έχουμε τίποτα με τις ανωτέρω Ομολογίες αλλά είναι χρέος μας προς αποφυγή σύγχυσης να κάνουμε γνωστό ότι δεν ανήκουμε στα παραπάνω σχήματα. Μερικοί διαδίδουν ότι είμαστε Προτεστάντες - κάνουν λάθος και ελπίζουμε να το διορθώσουν.