PostHeaderIcon Επιστροφή στην Αλήθεια.

Δυστυχώς στις μέρες μας, όπως και στην εποχή του Τιμόθεου, γίνονται πράξη τα Θεόπνευστα λόγια του Παύλου του αποστόλου, «ΓΝΩΡΙΖΕ, μάλιστα, τούτο, ότι στις έσχατες ημέρες θάρθουν κακοί καιροί· επειδή, οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, συκοφάντες, ακρατείς, άγριοι, αφιλάγαθοι, προδότες, προπετείς, τυφλωμένοι από εγωισμό, περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι, ενώ μεν έχουν μορφή ευσέβειας, όμως έχουν αρνηθεί τη δύναμή της· κι αυτούς, απόφευγέ τους.» (Β’ Τιμ.3:1-5). Η αίρεση, η πλάνη, η υποκρισία και η πνευματική κακοήθεια είναι χαρακτηριστικά των σκοτεινών, πράγματι, ημερών μας. Και αυτό έγινε διότι οι άνθρωποι  «αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως» για να δικαιολογήσουν τα έργα τους τα «πονηρά» (Ιω.3:19).

Οι άνθρωποι των ημερών μας έχουν απομακρυνθεί από την αλήθεια διότι όχι μονάχα κατάργησαν για τους εαυτούς τους τις «ελάχιστες» εντολές του Κυρίου αλλά και χωρίς ντροπή διδάσκουν και σε άλλους να κάνουν έτσι, για αυτό κατάντησαν ελάχιστοι για τη βασιλεία του Θεού (Ιω.15:10 / Μτ.5:19) και τρέχουν πίσω από ψευδοπροφήτες (Μτ.5:15-23) μα η ασέβειά τους θα τους οδηγήσει σε θάνατο σίγουρο και αιώνιο (Δευτ.18:19-20). Αυτοί είναι που «πάντα μαθαίνουν, και ποτέ δεν μπορούν νάρθουν στη γνώση τής αλήθειας» (Β’ Τιμ.3:7) δηλαδή στο Φως, τον Χριστό (Ιω.1:9 / Ιω.14:6).

Ο αδελφός και εργάτης του Θεού γύρω στα 1650 George Fox έγραψε κάποτε, «Εκείνοι που μπορούσαν να μιλήσουν για εμπειρίες τους με τον Χριστό και τον Θεό, αλλά ζούσαν εκτός της Ζωής: αυτοί είναι που οδήγησαν τον κόσμο πίσω τους, που είχαν την μορφή της Θεοσέβειας αλλά που αρνήθηκαν την δύναμη αυτής». Και πραγματικά αυτοί είναι οι εχθροί του Θεού που πλανούν τους ανθρώπους οδηγώντας τους μακριά από την αλήθεια. Αν ένας πει ότι ο Χριστός δεν μπορεί να οδηγήσει τον Χριστιανό αλλά χρειάζονται παραδόσεις ή ανθρώπινες ερμηνείες της Αγίας Γραφής, να ξέρεις ότι αυτός είναι Αντίχριστος! Τι μας μένει να κάνουμε ή θα ακολουθήσουμε το ρεύμα της αποστασίας προς τον αιώνιο θάνατο ή θα ακολουθήσουμε τον Χριστό προς «ζωή αιώνια» (Ρωμ.5:21).

Εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό, όχι τον ψεύτικο Χριστό των «εκκλησιών», δογμάτων και αιρέσεων που «ζει» μέσα σε άδειες παραδόσεις, «ποιμένες» που «τα ξέρουν όλα» ή ανθρώπινες ερμηνείες της Αγίας Γραφής που παρουσιάζονται πολλάκις σαν Θεόδοτες αλήθειες, αλλά τον ζωντανό Χριστό της Βίβλου (Μτ.28:1-10 / Μκ.16:1-8). Εμείς λέμε, «Επιστροφή στην Αλήθεια, στο Φως, στο Χριστό»!

Για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον Χριστό πραγματικά θα πρέπει να στραφεί στο Φως που έχει μέσα του και να ακούσει την φωνή του Χριστού (Ιω.1:9). Αυτό δεν θα μπορέσει να το κάνει αν περάσει η ημέρα της επίσκεψης του Θεού σε αυτόν, αν δηλαδή αφήσει όπως έκανε ο Φαραώ να γίνει το Φως που έλαβε σκοτάδι(για το σημαντικό αυτό δόγμα παραπέμπουμε στην Απολογία του Robert Barclay) δες επίσης Λκ.11:35 και Μτ.6:23. Η στροφή του ανθρώπου στο Φως (που είναι ο ίδιος ο Χριστός – Ιω.1:4,9,12 / Ιω.14:6 / Ιω.3:21) και την αποδοχή του Χριστού ως Σωτήρα και Κύριο της ζωής του (Ιω.1:12) είναι τα πρώτα βήματα για την αναγέννησή μας (Ιω.3:5). Όταν ο άνθρωπος δεχθεί τον Χριστό και δοθεί ολοκληρωτικά σε Αυτόν γίνεται και αυτός με την σειρά του ένα φως στον κόσμο (Μτ.5:14).

Ο αιώνιος Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, θέλει να γράψει το νόμο Του στις καρδιές μας δια του αγίου Φωτισμού των ψυχών μας και έτσι να γίνουν ζωή σε εμάς οι λόγοι του φίλου Παύλου, «τώρα, όμως, απαλλαχτήκαμε από τον νόμο, αφού έχουμε πεθάνει σε σχέση με εκείνο που μας κρατούσε· για να δουλεύουμε σύμφωνα με το νέο πνεύμα, και όχι σύμφωνα με το παλιό γράμμα» (Ρωμ.7:6). Δηλαδή ότι τώρα δεν υπηρετούμε το Θεό με το γράμμα του νόμου αλλά με ένα διαφορετικό – νέο τρόπο δια του εσωτερικού φωτισμού, όπως μας καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα.

Λέμε «επιστροφή στην Αλήθεια, στο Φως, στο Χριστό» αυτός είναι ο αγώνας μας. Μονάχα ο Χριστός δια του φωτισμού Του μπορεί να ελευθερώσει τους ανθρώπους από το σκότος του κόσμου τούτου και να τους φέρει στο φως και στη χαρά του Πνεύματος Του (Α’ Κορ.4:5). Αυτός και μόνο Αυτός μπορεί να γράψει το νόμο του Θεού στις καρδιές μας (Ρωμ.7:6).

Ο Χριστός έχει αφήσει δια των συγγραφέων του Θεού μια γραπτή επιστολή στο λαό Του, αυτή η επιστολή είναι η Αγία Γραφή. Εκεί μέσα υπάρχουν γραπτά λόγια του Θεού για την Εκκλησία Του. Η Βίβλος όμως δεν ερμηνεύεται με ανθρώπινους τρόπους – δεν είναι κοινό βιβλίο. Ερμηνεύεται μόνο δια του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος (Εφ.1:18) και για να γίνει αυτό ο ερμηνευτής θα πρέπει να καθοδηγείται από τον εσωτερικό φωτισμό του Χριστού (Ρωμ.7:6) και να έχει μια «εν Πνεύματι και Αληθεία» σχέση με τον Θεό (Ιω.4:24). Προτού διαβάσει το νεκρό γράμμα θα πρέπει ο πιστός να ζητήσει από το Πνεύμα να δώσει ζωή στο γράμμα μόνον έτσι το γράμμα θα γίνει ζωντανό και θα γραφεί σαν επιστολή στην καρδιά του (Β’ Κορ.3:6 / Β’ Κορ.3:3). Το Πνεύμα και το γράμμα της Βίβλου ομιλούν την ίδια ακριβώς γλώσσα για να κατανοηθεί όμως το γράμμα χρειάζεται ο φωτισμός του Πνεύματος (Εφ.1:18). Αυτό είναι που αποκρύπτουν οι διάφορες «εκκλησίες» από τα μέλη τους.

Επιστροφή στην Αλήθεια σημαίνει επιστροφή στο Φως διότι φως είναι ο Χριστός. Δεν φθάνει η πίστη (Ιω.3:5 και 16) χρειαζόμαστε και τη φωτισμένη δια του Πνεύματος ζωή. Πρέπει να γίνουμε το φως του κόσμου (Μτ.5:14)!