PostHeaderIcon Οι Κουάκεροι λένε αυτό…

«Όταν δύο ή τρεις μαζεύονται μαζί στο Όνομά Του, ο Ιησούς θα είναι πραγματικά εκεί… και έχει έρθει για να μας διδάξει ο Ίδιος!»

Πως λατρεύουμε;

Έχουμε ανακαλύψει αυτό: Όταν μαζευόμαστε στο Όνομα του Ιησού Αυτός εκπληρώνει την υπόσχεσή Του και είναι πραγματικά παρόν ανάμεσά μας. Είναι ο Σωτήρας, ο Ποιμένας, και ο Βασιλιάς μας, αλλά είναι επίσης και ο Προφήτης που ο Θεός είπε ότι θα έστελνε,

«Διότι ο Μωϋσής είπε προς τους πατέρας Ότι Κύριος ο Θεός σας θέλει αναστήσει εις εσάς προφήτην εκ των αδελφών σας ως εμέ· αυτού θέλετε ακούει κατά πάντα όσα αν λαλήση προς εσάς.» Πραξ.3:22.

Καθώς ακούμε και υπακούμε τον Προφήτη μας στεκόμαστε στο ίδιο μέρος που ήταν οι Απόστολοι πριν γίνει ο Χριστιανισμός μια ανθρωποσύστατη θρησκεία.

Περιμένουμε στην σιωπή  να μαζευτούμε μέσα στο ένα σώμα. Σε κάποιον μπορεί να δοθεί ένα μήνυμα για να μοιραστεί. Κάποιος άλλος μπορεί να πει ύμνο ή να γονατίσει προσευχόμενος. Άλλοι θα νιώσουν την δύναμη Του στη σιωπή.

«Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι.» Ιω.4:24.

Έχουμε ιερέα;

Ναι. Ο Χριστός είναι ο Ιερέας μας που μας καθαρίζει με το αίμα Του από τα νεκρά έργα ώστε να υπηρετήσουμε τον Ζωντανό Θεό. Εβρ.9:14.

Έχουμε βάπτισμα;

Ναι. Το ένα πνευματικό βάπτισμα του Χριστού, με το οποίο είμαστε «όλοι βαπτισμένοι στο ένα σώμα» Α’ Κορ.12:13 και Ιω.1:33.

Έχουμε Ναό;

Ναι. Εμείς είμαστε ναός του Θεού και το Πνεύμα Του κατοικεί μέσα μας. Α’ Κορ.3:16.

Αλλά τι γίνεται με την Βίβλο; Δεν φτάνει αυτή για να οδηγεί τους ανθρώπους;

Η Βίβλος είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο και περιγράφει πως ο Θεός μαζεύει τον λαό Του και τους οδηγεί στην Βασιλεία Του. Αλλά δεν πρέπει να την κάνουμε είδωλο! Περιέχει τα λόγια που δείχνουν τον Χριστό. Αυτός είναι ο Λόγος του Θεού και μπορούμε να ξέρουμε το θέλημα του Θεού μονάχα μέσω Αυτού. Ιω.1:14 και Ιω.5:39.

Πως λοιπόν βρίσκουν οι Κουάκεροι τάξη στη ζωή τους;

Ο Χριστός είναι ο Βασιλιάς μας. Όταν ψάχνουμε για οδηγία σε ειδικά θέματα, Αυτός μας αποκαλύπτει το θέλημα του Θεού. Η Βασιλεία Του είναι τέλεια ειρήνη και τάξη και μπορούμε να την έχουμε εμπειρία τώρα εάν ζούμε μέσα σε Αυτόν. Η Βασιλεία Του έχει έρθει, το θέλημά του μπορεί να γίνει, στη γη καθώς είναι στον Ουρανό.

Κάτω από την κυριαρχία Του βρίσκουμε ενότητα διότι πηγαίνουμε στην ίδια πηγή. Από αυτό βγαίνουν οι μαρτυρίες μας τις οποίες κρατούμε σαν ένα σώμα.

Μερικά παραδείγματα…;

Μας αποκάλυψε ότι δεν πρέπει να μαχόμαστε ούτε να υποστηρίζουμε τον πόλεμο.

Πρέπει να ζούμε απλά, μαθαίνοντας να αγαπάμε τα πράγματα που είναι αιώνια, όχι τα πράγματα του κόσμου, που περνούν.

Πρέπει πάντα να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς. Ο Χριστός είναι η Αλήθεια. Εάν λέμε ψέματα δεν ζούμε μέσα στο Φως.

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Δεν υπάρχει άνδρας ή γυναίκα μέσα στον Χριστό. Και οι δύο μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να υπηρετήσουν τον Κύριο.

Λοιπόν μπορείς και εσύ να έχεις μια τέτοια εμπειρία με τον Χριστό;

Ναι. Αυτός ήταν ο τρόπος που οι Απόστολοι είχαν εμπειρία με Αυτόν και αυτή η ελεύθερη λατρεία είναι δυνατή στον καθένα που ανοίγει την καρδιά του στον Χριστό.

Τι θα γίνει όταν το κάνεις αυτό;

Το Φως Του φανερώνει τα πράγματα που είναι λάθος με μας. Αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό. Η Δύναμη Του υπερνικά το σκότος, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό από μόνοι μας. Μόνο Αυτός μπορεί να αλλάξει τις καρδιές μας. Ιω.3:17-21 και Εφες.5:13-14.

Καθώς μαθαίνουμε να ακούμε και να υπακούμε τον Χριστό γινόμαστε αλλαγμένοι άνθρωποι. Η παλαιά ζωή, που ήταν παγιδευμένη στην αμαρτία, δίνει τόπο σε μια νέα ζωή γεννημένη μέσα στο Φως. Ξαναδημιουργούμαστε κατά εικόνα Θεού και ανασταινόμαστε ως αληθινοί γιοι και κόρες Του.

Δεν πρέπει να παραμείνουμε στη παλαιά κατάσταση, περιμένοντας κάποιο μακρινό παράδεισο πέρα από τα σύννεφα. Η αιώνια ζωή ξεκινά ΤΩΡΑ – μόλις ανοίξουμε τον εαυτό μας στον Χριστό και του επιτρέψουμε να μας ελευθερώσει από τον θάνατο. Ο Γεώργιος Φοξ περιγράφει την δική του αλλαγή, «Τώρα ανέβηκα μέσα στο πνεύμα δια μέσου του φλεγόμενου ξίφους μέσα στον παράδεισο του Θεού. Όλα τα πράγματα ήταν καινούργια, και όλη η κτίση έδωσε άλλο άρωμα σε εμένα από πριν, πέρα από αυτά που μπορούν λόγια να περιγράψουν. Ήξερα μόνο αγιότητα και αθωότητα και δικαιοσύνη, καθώς γινόμουνα καινούργιος μέσα στην εικόνα του Θεού δια του Χριστού Ιησού, ώστε να πω ότι ήρθα στην κατάσταση του Αδάμ προτού αυτός πέσει.»

[Μετάφραση από το Αγγλικό, «Quakers say this…», Θεμιστοκλής Π.]